Groningers rijden het liefst in VW, Peugeot of BMW

GRONINGEN – Inwoners van de provincie Groningen dromen van Lincolns, Ford Usa’s en Porsches, zo blijkt uit een data-analyse van zoekgedrag in Marktplaats Auto’s over het afgelopen half jaar. Groningers rijden echter bij voorkeur in Volkswagen, Peugeot of BMW.

Deze merken scoren namelijk het hoogst op koopgerichte activiteiten, het aantal geplaatste biedingen en verstuurde e-mails, in de autorubriek van Marktplaats.

Waar de Nederlander droomt van een Rolls-Royce, zijn de regionale verschillen opvallend. Zo dromen mensen in Limburg voornamelijk van een Lada en in Noord-Brabant worden juist vrachtwagens relatief het vaakst bekeken en in de noordelijke provincies scoren klassieke voertuigen hoog.

In Flevoland prijkt Ferrari boven aan de lijst met relatief vaakst bekeken automerken in plaats van de gezinsauto. Wit staat bij alle provincies hoog op de droomlijst, terwijl bij de lijst van koopgericht gedrag dat juist zilver of grijs is. Met uitzondering van Zeeland, waar zwart op nummer een staat.